Gimcana fotogràfica
2. Llei de tres terços:
ƒ/9
Temps d'exposició: 1/30
Longitud focal: 34 mm
ISO: 400
3. Equilibri:
ƒ/4.8
Temps d'exposició: 1/100
Longitud focal: 38 mm
ISO: 250
4. Profunditat de camp:
5. Fotografies a desconeguts:
ƒ/7.1
Temps d'exposició: 1/15
Longitud focal: 18 mm
ISO: 800
6. El color de les coses:
ƒ/4.2
Temps d'exposició: 1/1000
Longitud focal: 29 mm
ISO: 640
7. Ràfega:
ƒ/4.8
Temps d'exposició: 1/250
Longitud focal: 36 mm
ISO: 1600
Fotògrafs i corrents
Donald McCullin:
Sir Donald McCullin va néixer el 9 d’octubre de 1935 a Anglaterra. És un fotoperiodista britànic, encara que es va fer coneguts per les fotos que va fer de guerres i conflictes urbans.
A les seves fotografies ha representat a gent pobre, sense feina, etc.
Quan ell tenia 15 anys, el seu pare va morir i, això va fer que deixes l’escola i sense notes ni res va començar a treballar en un catering de ferrocarrils. Després li van trucar per treballar al Servei Nacional de la Royal Air Force. Mentres treballava a RAF, es va comprar la seva primera càmera, un Rolleicord a Kenia. Desde aquell moment va començar a fer fotos a bombardejos entre altres conflictes. També va fer fotos per pel·lícules i a grups musicals, com The Beatles.
Va escriure llibres com Un viaje por el Imperio Romano, que era un estudi poètic de ruïnes romanes i preromanes que estaven a Àfrica del Nord i Mig Orient. Al 2012 es va fer un documental de McCullin, fet per Jacqui i David Morris i va ser nominada per dos premis. Donald està casat i té 5 fills.
Aquesta imatge és un retrat a un irlandès desalinyat amb els cabells salvatjes i amb la cara ennegrida amb mugre sense llar. És un primer pla i en blanc i negre.
Richard Avedon:
Richard va néixer a New York el 15 de maig el 1923 en Texas.
Les seves fotografies de moda i de retrats havien ajudat a definir la imatge de bellesa, elegància i cultura dels Estats Units.
De petit havia anat a l'escola Dewitt Clinton, on va col·laborar en el periòdic escolar.
Després va anar a la universitat i va començar la seva carrera com a fotògraf. El que feia era fer fotografies dels membres de les tripulacions. Aquelles fotos les va realitzar amb una Rolleiflex que li havia regalat el seu pare com a comiat.
Els seus retrats són senzills però al mateix temps profundament psicològics, tant de famosos com de desconeguts.
Més tard, l'any 1979, va començar un dels seus treballs més importants. Avedon va dedicar 5 anys a recórrer l'oest d'USA per documentar a persones que mai escriviren la història del seu país. L'obra es diu In the american west, presenta a graners, vagabunds, etc.
Ell fa retrats que mostren força expressiva. Els seus retrats són tristos, fatigats i sense maquillatge.
A part de fotografiar de moda i de retrat, va fer una obra en paral·lel explicant les seves experiències personals, records, etc. A l'obra ens parla del pas del temps, del camí cap a la mort. El 25 de setembre de 2004, Avedon va patir una hemorràgia cerebral mentre feia una sessió fotogràfica per a un projecte. Va morir l'1 d'Octubre a conseqüència de les complicacions mèdiques.
És un pla mitjà.
Giovanna Bravar
És una youtuber i va néixer el 10 de gener de 1992 a Espanya.
D'adolescent va estudiar 1 any a USA i després va tornar per fer 2n de batxillerat. Quan va acabar el batxillerat, va entrar a la universitat i va estudiar comunicació audiovisual.
En 3r de carrera li van oferir treballar en un projecte amb Paula Baena sobre edició, guió, etc. d'un canal de bellesa.
La noia que sortia als vídeos va deixar el treball perquè no tenia temps per estudiar el que ella volia. Paula i Gio van seguir amb el canal sortint elles i després van haver de deixar-ho perquè el projecte va terminar. Després, Gio va demanar plaça en el projecte i aquesta vegada la van contractar. Ella i Paula van fer el canal d'ATC (Around The Corner) i van haver de decidir entre Youtube o treball estable i van escollir Youtube.
De tant treballar i esforçar-se fent els vídeos, han obtingut la seva recompensa, ja tenen més de 950.000 subscriptors.
El color que defineix les seves fotografies és el blau.
És un pla mitjà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada